Miért jó?
A nyírfacukor, másnéven XYLIT egy természetes cukorfajta, pontosabban cukoralkohol ezért xilitolnak is szokták nevezni. A hagyományos cukorral szemben pedig számtalan előnye van:
- A xilit kalóriatartalma: 2,36 Kcal/g, ez 40%-al kevesebb, mint a cukoré, ennek ellenére ugyanolyan édes íze van, mint a hagyományos kristálycukornak
- 7-es a Glikémiás indexe, így cukorbetegek/diétázók is fogyaszthatják.
- a xylit lassan szívódik fel, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
- útját állja a fogszuvasodásnak, mivel a szájbaktériumok nem tudják lebontani, így csökkentve a fogszuvasodás esélyét
- candidások is fogyaszthatják, hiszen megakadályozza a candida gombák szaporodását
- jótékonyan hat az emésztésre, túlzott fogyasztása viszont hasmenést okozhat