Cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják

Vegan Protein: a borsófehérje kiváló fehérje forrás, esszenciális aminosavakban gazdag, kiváló aminosav összetétellel (AAS=0,96) rendelkezik. Kilenc esszenciális aminosavból csupán kettő van a FAO által javasolt értékek alatt. Ez azt jelenti, hogy az esszenciális aminosavakból ajánlott napi beviteli érték 96%-át tartalmazza a borsófehérje. (Protein and Amino acid requirements in human nutrition, Report of the Joint FAO/WHO/UNU Expert Consultation. WHO Technical Report Series 935, 2007).

A borsófehérje további különlegessége, hogy egy szemi-esszenciális aminosavat is nagy mennyiségben tartalmaz, ez az arginin. Ezt az anyagot az emberi szervezet is termeli, azonban a stressz és maga a testedzés is csökkenti a képződését, ezért fontos a külső bevitel. Az arginin növeli a kreatin foszfát-, inzulin- és növekedéshormon termelést, minek eredményeképpen kedvez a sovány izomtömeg növekedésének és a zsírégetésnek, javítja a koncentrációs képességet. Pozitív élettani hatása továbbá hogy a nitrogén-oxid prekurzora, így növelheti a szívbe szállított oxigén mennyiségét.

A borsófehérje arginin tartalma 8,7g/100g, bizonyítottan magasabb mint a szója és a  kazein arginin tartalmánál. Fehérje tartalma 90% (az alap anyag vonatkozik), míg emészthetősége 98%-os (Pr Tomé (INRA Paris), 2002).

A magas fehérje és arginin tartalomból kifolyólag és a jó emészthetőség miatt a borsófehérje tökéletes komplex alkotóeleme lehet a táplálék kiegészítőknek. Megfelel mind a hazai, mind a nemzetközi elvárásoknak, mivel természetes eredetű, non-GMO, zsír- és koleszterin mentes. Az egészséges táplálékbevitel a fogyókúra során az egyik legtöbb problémát felvető egészségügyi téma. A borsófehérje bizonyítottan csökkenti az éhségérzetet és jóllakottság érzetet biztosít, ami egy fontos kiegészítő hatása lehet a táplálék kiegészítő terméknek. (Collaborative Project Cosucra Groupe Warcoing & Leatherhead Food International; The Perceived and Physiological Effects of Dietary Proteins and Peptides on Satiety; May 2008).

A termék:

  • Szója mentes
  • Glutén mentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • GMO mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Hozzáadott aromát nem tartalmaz
  • Hozzáadott mesterséges édesítőt nem tartalmaz

Összetétel csokoládé íz esetén: borsó fehérje izolátum, holland feldolgozású kakaó (10-12%), édesítő: stevia (steviol glikozidokat tartalmaz).


Felhasználási javaslat: 25 g terméket keverj el 200ml vízben vagy egyéb kedvelt folyadékban.

Allergén információ:

Tej, tojás, mogyoró, hal és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!

Figyelmeztetés:

A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Tápanyag összetétel:
1 adag: 25g

Adagok száma: 24 adag

Tápanyag összetétel:

Adagonként tartalmaz:

RI%*

Kalória

104 kcal

5%

Kalória zsírból

9 kcal

-

Zsír

1 g

1,5%

Ebből telített zsírsavak

0,5g

2,5%

Szénhidrát

3 g

2%

ebből cukor

0,3 g

0,3%

ebből élelmi rost

0,5 g

-

Nátrium**

25 mg

1%

Fehérje

19 g

36%

*RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal)

**Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót

Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.

Forgalmazza: Hofood Kft., 1031 Budapest, Nánási út 14/a

www.zukker.hu

hello@zukker.hu

© 2013 XILITOL - Minden jog fenttartva
weboldalt készítette: VTeam design