Vegan Protein: a borsófehérje kiváló fehérje forrás, esszenciális aminosavakban gazdag, kiváló aminosav összetétellel (AAS=0,96) rendelkezik. Kilenc esszenciális aminosavból csupán kettő van a FAO által javasolt értékek alatt. Ez azt jelenti, hogy az esszenciális aminosavakból ajánlott napi beviteli érték 96%-át tartalmazza a borsófehérje. (Protein and Amino acid requirements in human nutrition, Report of the Joint FAO/WHO/UNU Expert Consultation. WHO Technical Report Series 935, 2007).
A borsófehérje további különlegessége, hogy egy szemi-esszenciális aminosavat is nagy mennyiségben tartalmaz, ez az arginin. Ezt az anyagot az emberi szervezet is termeli, azonban a stressz és maga a testedzés is csökkenti a képződését, ezért fontos a külső bevitel. Az arginin növeli a kreatin foszfát-, inzulin- és növekedéshormon termelést, minek eredményeképpen kedvez a sovány izomtömeg növekedésének és a zsírégetésnek, javítja a koncentrációs képességet. Pozitív élettani hatása továbbá hogy a nitrogén-oxid prekurzora, így növelheti a szívbe szállított oxigén mennyiségét.
A borsófehérje arginin tartalma 8,7g/100g, bizonyítottan magasabb mint a szója és a kazein arginin tartalmánál. Fehérje tartalma 90% (az alap anyag vonatkozik), míg emészthetősége 98%-os (Pr Tomé (INRA Paris), 2002).
A magas fehérje és arginin tartalomból kifolyólag és a jó emészthetőség miatt a borsófehérje tökéletes komplex alkotóeleme lehet a táplálék kiegészítőknek. Megfelel mind a hazai, mind a nemzetközi elvárásoknak, mivel természetes eredetű, non-GMO, zsír- és koleszterin mentes. Az egészséges táplálékbevitel a fogyókúra során az egyik legtöbb problémát felvető egészségügyi téma. A borsófehérje bizonyítottan csökkenti az éhségérzetet és jóllakottság érzetet biztosít, ami egy fontos kiegészítő hatása lehet a táplálék kiegészítő terméknek. (Collaborative Project Cosucra Groupe Warcoing & Leatherhead Food International; The Perceived and Physiological Effects of Dietary Proteins and Peptides on Satiety; May 2008).
A termék:
Összetétel csokoládé íz esetén: borsó fehérje izolátum, holland feldolgozású kakaó (10-12%), édesítő: stevia (steviol glikozidokat tartalmaz).
Felhasználási javaslat: 25 g terméket keverj el 200ml vízben vagy egyéb kedvelt folyadékban.
Allergén információ:
Tej, tojás, mogyoró, hal és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Figyelmeztetés:
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Tápanyag összetétel:
1 adag: 25g
Adagok száma: 24 adag
Tápanyag összetétel: |
Adagonként tartalmaz: |
RI%* |
Kalória |
104 kcal |
5% |
Kalória zsírból |
9 kcal |
- |
Zsír |
1 g |
1,5% |
Ebből telített zsírsavak |
0,5g |
2,5% |
Szénhidrát |
3 g |
2% |
ebből cukor |
0,3 g |
0,3% |
ebből élelmi rost |
0,5 g |
- |
Nátrium** |
25 mg |
1% |
Fehérje |
19 g |
36% |
*RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal) **Az élelmiszer kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót |
Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.
Forgalmazza: Hofood Kft., 1031 Budapest, Nánási út 14/a